150g kuivatatud porgandigraanuleid (-jahu) vastab 1 kg värskele porgandile.
Sobib lisada supile ja kotlettidele, tatra- ja riisipudrule, müslile ja helvestele. Käepärane, maitsev ja tervislik.
Porgand on hinnatud ja tervislik juurvili, mida võib süüa toorelt, keedetult kui ka kuivatatult. Porgand sisaldab beetakaroteeni, mis inimkehas muutub osaliselt A-vitamiinika. Lisaks karoteenile sisaldavad porgandid rikkalikult kiudaineid, antioksüdante ja mineraalaineid, millest esikohal kaaliumiühendid. Toiteväärtuselt on porgand juurköögiviljade hulgas esimeste seas.
Pakend: 400g
Toiteväärtus 100g kohta
energia 270 kcal / 1144,8 kJ
rasvad 1,6 g
millest küllastunud rasvhapped 0,29 g
süsivesikud 45,8 g
millest suhkrud 44,1 g (looduslik)
valgud 5,46 g
sool 6,8 g (looduslik)
Tegemist on Eestis kasvatatud ja töödeldud (purustatud-kuivatatud) köögivilja graanulitega. Kõik viljas olevad toimeained on algsel kujul säilinud, ainult vesi on eemaldatud. Tegemist on justkui kontsentreeritud köögiviljaga.
Kuivatatud köögivilju võib suurepäraselt kasutada kas iseseiva toidu valmistamiseks või lisada erinevatele roogadele nende toit- ja toimeainete rikastamiseks.