200g kuivatatud maapirnigraanuleid (-jahu) vastab 1 kg värsketele maapirni mugulatele.
Mõnus krõmpsuv lisand müslile, püreesuppidele, pudrule, smuutile jne. Pärit Eesti mahepõllumajapidamisest. Maapirni loetakse prebiootikumiks. Kuivatatud maapirnil on inuliini sisaldus 14% / 100g kohta.
Kasutamine: Lisa 2-3 spl kuivatatud maapirni jogurtile, smuutile ja pudrule. Võib lisada küpstistesse, asendades nisujahu kuni 30% ulatuses maapirnijahuga.
Pakend: 700g
Toiteväärtus 100g kohta
energia 365 kcal / 1548 kJ
rasvad 1,15 g
millest küllastunud rasvhapped 0,28 g
süsivesikud 81,2 g
millest suhkrud 30,24 g (looduslik)
valgud 7,31 g
sool 0,11 g (looduslik)
Tegemist on Eestis kasvatatud ja töödeldud (purustatud-kuivatatud) köögivilja graanulitega. Kõik viljas olevad toimeained on algsel kujul säilinud, ainult vesi on eemaldatud. Tegemist on justkui kontsentreeritud köögiviljaga.
Kuivatatud köögivilju võib suurepäraselt kasutada kas iseseiva toidu valmistamiseks või lisada erinevatele roogadele nende toit- ja toimeainete rikastamiseks.